Verzekeringen

Even naar de stad voor een boodschap. Naar school of naar het werk. Met uw brommobiel of brom- of snorfiets bent u zo waar u wilt zijn. En natuurlijk bent u erg zuinig op uw brommobiel of scooter. Daar hoort een goede verzekering bij. De ANWB Bromfietsverzekering is een complete verzekering tegen een verrassend lage prijs. Zo kunt u altijd onbezorgd rijden.

Een IPID (Insurance Product Information Document) geeft u beknopte informatie over de verzekering en is vergelijkbaar met de verzekeringskaart. U kunt hierop zien wat wel en wat niet gedekt is. Het is een eenvoudige en begrijpelijke vertaling van de polisvoorwaarden. Klik hier voor de verzekeringskaart-anwb-bromfiets.

Met de bromfietsverzekering zijn ook andere soorten bromfietsen te verzekeren, zoals een elektrische scooterfiets met hulpmotor of een brommobiel. Tweedehands of gloednieuw.

Goed verzekerd onderweg, alle pluspunten op een rij:

  • uitgebreide dekkingen Diefstal en Aanrijding
  • bij diefstal en totaal verlies in het eerste jaar krijgt u uw volledige aankoopbedrag terug
  • in 4 jaar loopt de no-claimkorting op tot 75%
  • pechhulp voor onderweg
  • verhaalsrechtsbijstand
  • voordeel op GPS-volgsysteem
  • mogelijkheid van termijnbetaling

U heeft de mogelijkheid om uw brommobiel of brom- of snorfiets alleen tegen wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren, maar u kunt ook kiezen voor de dekkingen Diefstal of Aanrijding. Daarnaaast bieden wij u verschillende aanvullende dekkingen. Zo stemt u de verzekering precies af op uw persoonlijke situatie. Wij leggen u graag uit waartegen u zich verzekert met deze dekkingen.

Basisdekkingen

Wettelijke aansprakelijkheid

De wet verplicht iedereen die met een brommobiel of op een brom- of snorfiets rijdt, zich goed te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). De WA-dekking vergoedt schade die u een ander toebrengt.

Diefstal

U bent verzekerd tegen diefstal van uw brommobiel of scooter en eventuele accessoires. Tevens tegen schade ontstaan door poging tot diefstal, schade ontstaan als gevolg van joyriding en schade ontstaan door brand en storm.

Aanrijding

Met de dekking Aanrijding is uw brommobiel of brom- of snorfiets verzekerd tegen schade door aanrijding, vallen, vandalisme, brand en storm. En schade aan uw kleding en helm is verzekerd tot € 350,-.

Diefstal en Aanrijding

Dit is de meest complete verzekering. U bent zowel tegen diefstal als tegen beschadiging verzekerd.

Aanvullende dekkingen

Verhaalsrechtsbijstand

Ontstaat er tijdens het rijden met uw brommobiel of op uw scooter (letsel)schade door de schuld van iemand anders? Als u verzekert bent van verhaalsrechtsbijstand dan wordt ervoor gezorgd dat deze schade wordt verhaald op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Ongevallen voor Opzittenden

De financiële gevolgen van letselschade door een ongeval met uw brommobiel of bromfiets kunnen snel oplopen. Met de dekking Ongevallen voor Opzittenden wordt na een ongeval eenmalig een vast bedrag uitgekeerd. Bij blijvende invaliditeit tot maximaal € 30.000,-. In geval van overlijden ontvangen uw nabestaanden € 3.000,-.

ANWB Pechhulp

Pech onderweg komt altijd ongelegen, maar met de ANWB Pechhulp is het probleem zo verholpen. Danzij een (nood)reparatie bent u snel weer op weg. En is reparatie onderweg niet mogelijk, dan wordt u, samen met uw brommobiel of bromfiets, naar een tweewielerspecialist of naar huis gebracht.

Drie jaar aanschafwaardegarantie

De ANWB Bromfietsverzekering heeft standaard een zeer gunstige aanschafwaardegarantie. Bij diefstal en totaalverlies in het eerste jaar van de verzekering wordt uw aankoopbedrag volledig vergoed. Met de drie jaar aanschafwaardegarantie bent u maar liefst drie jaar verzekerd van uw aankoopbedrag.

Eigen risico

Voor schade aan de brommobiel of scooter geldt standaard een eigen risico van € 125,-. Wilt u liever geen eigen risico? Dat kan. Wilt u juist een hoger eigen risico? Dat kan ook. U kunt ook het eigen risico verhogen tot € 350,-.

Accessoires meeverzekeren - Accessoires kunt u eenvoudig meeverzekeren tegen diefstal en beschadiging door de waarde van de accessoires op te tellen bij de waarde van uw voertuig.

No-claimkorting tot 75% - Rijdt u schadevrij? Dat wordt beloond? De no-claimkorting kan oplopen tot maar liefst 75%. U start in uw eerste jaar trouwens al met 55% korting.

Wilt u onbezorgd rijden? Sluit de ANWB bromfietsverzekering direct bij ons af. Als u een verzekering bij ons afsluit, dan heeft u een bedenktijd van veertien dagen. Dat wil zeggen dat u de verzekering binnen deze periode ongedaan kunt maken.